Trobada de tractors

Els anys setanta al nostre municipi ja es feia una mostra d'habilitats amb tractors i concursos de força el dia de la Festa Major. Els tractors en aquells moments eren moderns però ara que fem la fira mercat de l'Espunyola ja són uns clàssics.
Aquestes habilitats consistien en una molt bona conducció com portar un ou sobre el capó del tractor o dins d'un plat i altres portant une galleda d'aigua mentre es feien maniobres d'anar endavant i endarrere i que fes el millor temps i ho fes millor. A l'Espunyola ja en teníem de molts bons, ja que es competia entre Avià, Montmajor, la Valldan i Casserres. Però normalment el millores eren el Josep Caballol i  Josep Altarriba de l'Espunyola i d'Avià els germans Coma i de la Valldan uns dels millors era el Bonet.


Des de l'inici de la fira de l'Espunyola, els tractors sempre han estat presents amb més o menys quantitat, per vendre o exposar. 

Des de l’any 2009  amb la col·laboració dels Amics del tractor d’Època del Bages vam voler tornar a reviure les aventures dels anys setenta però d’una manerea diferent, ja que ara aquells tractors ja són clàssics.

Actualment, fem una exposició de tractors clàssics, en la darrera fira ja van ser una trentena, que deixem exposats des del dissabte a la tarda fins diumenge al migdia. On hi podem trobar des de tractors amb rodes de ferro dels anys 20 fins al que podriem anomenar actuals i que encara treblallen o com minim feien la mostra d’habilitats dels anys setanta.

I també una demostració de treballs del camp d’època, Ja que tenim la sort de disposar de recol·lectora i com que la fira és fa el primer diumenge d’agost, els pagesos del poble ens deixen un camp per recollir i així podem ensenyar diferents maneres de recollir la collita del blat, amb la màquina de batre, recol·lectora, segar amb gavelladora i fer garbes i caballons. Com vam poder veure aquests anys. Això ho fem el dissabte a la tarda i el diumege al mati.

Però tambè hi podem trobar alguns tractors que llauren i altres que fan demostracions de força entre els tractors d’abans i els nous.

Els nostres Amics dels Tractors d'època del Bages en el seu darrer butlleti ens van fer un escrit molt bonic. Que els agraïm molt.

Moltes gràcies amics !!!Aqui us ensenyem alguns dels tractors que podreu veure aquest altre cop a la fira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada